×

Registration

Profile Informations

Login Datas

or login

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Handhygiëne

Hygiëne maatregelen Coronavirus

In de regio Wuhan in China is er een uitbraak van een nieuw coronavirus (2019-nCoV) gestart. De meeste patiënten hebben koorts en luchtwegklachten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak tot een internationale bedreiging voor de volksgezondheid (PHEIC Public Health Emergency of International Concern -status) uitgeroepen. Dit factsheet geeft belangrijke informatie omtrent de hygiene maatregelen.

Advies grote publiek:

De standaardaanbevelingen van de WHO voor het grote publiek om de blootstelling aan en de overdracht te verminderen zijn als volgt:

  • Reinig uw handen regelmatig met water en gebruik handzeep, laat uw handen drogen, desinfecteer de handen met handdesinfectie op basis van alcohol (zoals Ethades & Ethades+).
  • Bij hoesten en niezen bedek mond en neus met gebogen elleboog of zakdoek. Gooi de zakdoek onmiddellijk weg en was uw handen.
  • Vermijd nauw contact met iedereen die koorts en hoest heeft
  • Als u koorts, hoest en ademhalingsproblemen heeft, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken en eerdere reisgeschiedenis met uw zorgverlener delen
  • Vermijd direct onbeschermd contact met levende dieren en oppervlakken in contact met dieren wanneer u levende markten bezoekt in gebieden waar momenteel gevallen van nieuw coronavirus optreden.
  • De consumptie van rauwe of onvoldoende verhitte dierlijke producten moet worden vermeden. Rauw vlees, melk of dierlijke organen moeten voorzichtig worden behandeld om kruisbesmetting met ongekookt voedsel te voorkomen, volgens goede voedselveiligheidspraktijken.

Advies medisch personeel:

Medisch personeel moet de WHO My 5 Moments for Hand Hygiene’ aanpak toepassen:

  1. Voordat ze een patiënt aanraken
  2. Voordat een schone of aseptische procedure wordt uitgevoerd
  3. Na blootstelling aan lichaamsvloeistof
  4. Na het aanraken van een patiënt
  5. Na het aanraken van de omgeving van een patiënt.

Handhygiëne omvat:

  • Was de handen met water en handzeep als de handen zichtbaar vuil zijn.
  • Handdesinfectie op basis van alcohol heeft de voorkeur als de handen niet zichtbaar vuil zijn.
  • Handen desinfecteren met handdesinfectie op alcoholbasis (zoals Ethades & Ethades+)

BRONNEN:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 68

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 68

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3